Яка УЛЮБЛЕНА СТРАВА у Вашої дитини? Ділимось смачними рецептами)))

adv1

adv2

Наталя: 

ціця :-D (нам рік і 7 міс  (H))

Надя: 

Циця, суп з фрикадельками, йогурт - нам 1 рік і 11 місяців

Вероника: 

И у нас Сися нам 2года и 2 мес, но мы еще любим макароны, котлеты, пельмени, яблоки, бананы и т.д и т.п.

Люда: 

Домашні пєльмєні,котлети

Ольга: 

Нам 10.5 місяців. Не любимо нічого  *-) крім циці (але дістаємо її тільки на ніч) і ще деколи хрумтимо кукурудзяними паличками

Тетяна: 

вівсянка на молоці

Оксана: 

Червоний борщик полюбили його 1 рік. :-)

Татьяна: 

сир з бананом!!! нам 8 місяців. Ну і мамино молочко... без нього ніяк на ніч... ;-)

ВраВкторя: 

- Запіканка з рисової каші, яблук, творогу , яєць і кориці(сіль, цукор за смаком).

- Маленькою любила пюре з печеного яблука, банана, печенька"Марія"+мед чи цукру трошки

- Рибний суп з плавленими сирочками (рибка, сирки, бульбочка, морква, цибулька, пертушка, салера, можна трошки рису чи гречки всипати і зелені вкінці, якщо є свіженька), можна і з телятинки такий зварити, але рибний смачніший ;-)

- і наура йде, коли, ну дуже нема часу зготувати страву картопляне пюре з кефіром НАРІНЕ

- налисники з сиром ми йогуртом поливаємо

- а вмолочну кашу завжди закидуємо жовточок варений або сухофрукти наріжемо, або ягоди, або мед... для різноманіття (fr) (Y)

ВСІМ СМАЧНОГО!

Зоряна: 

А ми саме краще їмо варену картоплю з сосискою, або любою молочною ковбаскою обвареною.

А також дуже любимо квашений огірок, квашену капустучку.

А з першого червний борщик і розсольник

Зоряна: 

нам 1рік і 5 місяців

Люба: 

Зоряна, а скільки вашій дитині, що ви її сосисками і ковбасою годуєте? :-O Я не розумію, для чого такою "гадістю" дітей годувати? :-S Там ж м"яса немає, одна соя і всякі добавки...Це дорослим шкідливо їсти, не те що дітям :-(.

А моя доця (їй 2,5 роки) більше всього любить м"ясо (фрикадельки, котлетки) і рибку (я її у пароварці готую), особливо лосось і форель. (Y) Ну і супчики різноманітні теж добре їсть...

Люба: 

Віра-Вікторія, хотіла запитати на рахунок рибного супчика... :-) Плавлені сирочки просто вже в готовий суп натерти? :-)

Оля: 

Зоряна в 1,5 квашена капусточка і квашений огірок :-O

ВраВкторя: 

Люба, вибачте, я вам в профіль особистий написала... продублюю :-):

Люба, я сирочки натираю вже в самому кінці, коли і зелень, просто, щоб кіпнуло трошки, і розплавилось... Якщо ваша лялька любить супчики, то їй сподобається точно! Смачного!

ВраВкторя: 

Згадала, що окрім компотиків з ягід, фруктів, сухофруктів, трав"яних чаїв, моя доця (їй теж 2,5 рочки) гарно п"є кисіль з клюкви (журавлини), а я тішусь, як слон, бо взимку то просто клондайк вітамінів. Якщо комусь цікавенько, то готую його так: Перетираю клюкву, сік проціджую і ставлю окремо. З жмиху і води валю кисіль +крохмаль, зрозуміло, а коли все закипить, тоді вимикаю газ і вливаю сік - так всі корисні вітамінчики зберігаються ;-)

Знаєте, думаю, всі мами намагаються зробити якнайкраще своїй дитині, і нагодувати корисним, і виховувати в любові і достатку, але тут дуже важлива розумна межа... Якщо в любові - то вчасне "ні" треба наважитись говорити, якщо в їжі - то ж шанувати шлунок дитини... я намагаюся зварити свіже, корисне і естетичне з вигляду ;-) Ну, і проти сосисок... ;-) А квашена капусточка корисна дуже(варимо капусняк, так їмо, печемо зрази...), тільки, мабуть, не до 2 років - то точно...

оксана: 

Вира читала твои рецепти для малечи аж в самои слюнки потекли (Y)

Люба: 

Ой, вибачте, Зоряна, не побачила, що 1р. і 5 міс. :-$....Напишу рецепт запеченої рибки..Готувати дуже просто і швидко :-):

Філе лосося добре помити, покропити соком лимона, посолити і посипати дрібно порізаним кропом. Покласти зверху невеликий кусочок масла і загорнути у фольгу. Запікати у духовці хвилин 15-20.  Якщо у вашої дитинки немає алергії на рибу, то можете, десь з 1,5 року давати таку рибку. Всім смачного! (pl) ;-)

ВраВкторя: 

Ок, якщо слюнки течуть, то я ще щось пригадаю і напишу - люблю виварювати, але часу бракує катастрофічно! *-) Дякую... (fr)

Елена: 

Мала обожнює квашену капусту, свіжий огірок, любить смажену курку, ковбаску. Малий- шоколад, шоколад, ну прям як я в дитинстві :-@ (fr)

Галя: 

синок дуже любить котлети, я їх роблю з перепелиним яєчком всередині і зовсім мало хліба або взагалі не добавляю в котлетну масу.

Ще готую тєфтєлі з рисом: 0,5 фаршу, краще мішаного нежирного,змішати з вареним рисом, скільки хочете, яйцем. сіль перець і смажена цибуля, можна без неї.Зробити невеличкі колобки, положити в якусь посудину, для запікання, залити сметаною розмішаною з водою або молоком і сіллю і в духовку на 30-40 хв., перед тим як приготувались можна посипати сиром і знову в духовку, щоб сир розплавився.

Дуже люблять сирний супчик, з фрикадельками, овочевий.

Галя: 

На десерт готую таку лакомку: 0,5 літра сметани 25% збиваю вилкою з ванільним і звичайним цукром 1 ст., або трохи менше, окремо розводжу желатин, на кожній упаковці написано, як, потім все разом перемішую, добавляю любі фрукти, ягоди. можна печиво. Любу форму або салатницю вистеляю харчовою плівкою виливаю туди готову масу і в холодильник для застигання.Час застигання від 2 до 4 год., залежить від жирності сметани. Можна робити з йогурту, але я не пробувала.

Ще роблю такі курячі котлети: мілко ріжу грудку курки 0,5 кг, окремо збиваю 3 яйця з 3 ст.л. майонезу або сметани, і потроху додаю до цього 3 ст.л. крохмалю або манки, солю і виливаю до мяса, все перемішую і даю трохи настоятись, а потім смажу на сковороді. Котлети дуже смачні і ніжні, але не для річних діток.

Галя: 

діти більш мясоїдні, але рибку також люблять.

Рибка запечена:

рибне філе - 600 г,
молоко - 1,5 ст,
яйця - 2 шт,
сир,мука

Рибу запанірувати в муці, обсмажити на олії або вершковому маслі, виложити в змазану маслом форму для запікання і залити сумішшю з яєць і молока, можна зразу посипати сиром, можна перед закінченням приготування. Так можна готувати і не обсмажену рибу, а можна добавити пару варених і порізаних тонкими кружальцями картопель. спочатку картоплю, потім риба і залити молочно-яєчною сумішшю.

Галя: 

дуже полюбляють дітки олів"є, я його готую з відварним мясом або куркою,заправляю майонезом зі сметаною. Часто готую вінегрет, варю кисіль з різних ягід, навіть з винограду варила, роблю желе.

Ясно що це все ми почали їсти з 2 років, а до того полюбляли макарони з відварним мясом: мясо зварити, перемолоти або порізати маленькими кусками притушити моркву і додати туди мясо і сметану, трошки потушити, відварити будь які маленькі макарончики і цим мяском на обід ням-ням (pl) :-D

ще готувала куряче суфле, рагу овочеве з кабачками, капустою, картоплею, морквою і мяском або без нього

Наталя: 

Мій Максим не може спинитись від такого десертика: розпарити печиво "Марія" молочком, додати сир домашній і банан, і все збити блендером. Виходить сиркова маса пальчики оближеш.

Марта: 

печений фруктовий салат: вел. кубиками нарізаю гарбуз, яблука (в рівних пропорціях), додаю родзинки, чорнослив (цукру -ні грама!).запікаю в посуді Цептер (можна просто в духовці). можна їсти сам, а можна додавати до кашок.дуже смачно, а корисно як!

курячі шницлі: до 0,5 кг курячого фаршу додаю 1/5 намоченого батончика, 2 яйця, 2 вел цибулі,4 зубчики часнику, сіль, перець. для старших діток можна обваляти в сухарях і смажити на олії, а для манюнь - запекти. Моя доця як спробувала такі шницлі, відвареного (з цибулькою, морквою, перчиком, лавровим листком)курячого мяска їсти більше не хоче! гурманка:-D

варена картопелька за сімейним рецептом: (особливо актуально зараз, коли смак картоплі вже не такий добрий!) картоплю кладемо в киплячу воду+ 1 вел. ціла почиищена цибулина+4-5 вел. зубчиківчаснику (можна просто помити і не чистити, в шкірці дуже багато вітамінів!) + лавровий лист + пеерць горошком.Спробуйте: смак просо неповторний!

Бажаю смачного!!

Марта: 

дехто в рецептах використовує майонез. сама його не споживаю вже дуже давно і НЕ раджу його навіть дорослим.це страшенний удар по підшлунковій!,а тим паче діткам. замініть його сметанкою, або робіть салатики з олією. це дуже корисно.

Марта: 

і ще щодо майонезу: якщо вже без нього ну просто ніяк, то купуйте справжній 67% жирності!!, ні в якому разі не салатний майонез 32% жирності. це дешева хімія ще шкідливіша для здлровя, ніж класичний майонез. (hu)

КУпуйте продукти думаючи!:-)

Оля: 

Дівчата в мене питання,а маленьким діткам нам 1,3 можна часничок вживати?Дякую.

Ульяна: 

Про заправляння салату майонезом і сметаною: поєднання рослинних і тваринних жирів це просто жах а тим більше для ШКТ діток. 

Галя: 

в мене малий взагалі не їсть салатів, все тільки в натуральному вигляді, і дітки моїх знайомих не їдять салати, а доня почала салати їсти в 7 років, до того тільки просто овочі, то про який майонез може йти річ, а навіть якщо він його трохи зїсть, я думаю нічого страшного не станеться

Страница: 1

 

Сайт создан в системе uCoz