adv1
adv2
Наталя:
Наморозила шпинату,буду ще морозити,він на базарі все рідше зустрічається
Брокколі і брюсельську капусточку десь в початку вересня заморожу
Вишню, чорницю,малину,суничку потрошки заморозила...
Обов"язково наморожу гарбуз,але десь в жовтні
Ще компотні суміші порційно(порічка,смородина,ожина,агрус)
Шкода ,що мало місця для заморозки
Щеробила варення з вишні ,малини але не знаю чи це малявці можна...Хоча вона вже більшенька буде...
Марquotяна:
я теж трохи наморозила, а ще ягоди (суниці, чорниці, смородину, малину) перетерла з цукром , щоб зимою до сиру чи каші додавати. Перетираю все з невеликою кількістю цукру. Суниці, чорниці - на 1 літр ягід пів літра цукру, малину на 1 літр соку - теж пів літра цукру, а з смородиною 1 до 1. Літом тримаю в холодильнику, а з осені в кладору.
Ще хзнаю добрий рецепт : 2 літри смородини, 1 л. малини,1 л. чорниці і 2 літри цукру - в комбайні перетерти і на малий вогонь , щоб цукор розтопився, але до кипіння не доводити.
Оксана:
А як заморозити шпинат? Помити, підсушити в пакет і в морозілку? Чи не правильно?
Наталя: Шпинат гарно помити i партiями в кипяток на 1 хв,витягуете,на друшляк.коли стече тугенькими купками порцiйними розкласти на дошку застелену плiвкою i в морозилку.замерз-поскладати в емкiсть бiльш-менш герметичну i, по мiрi потреби ,використовуете.в мене на одну порцiю йде як пiв кулака.купляю для заморозки кульки з замочком-молнiею.
Наталя:
Діткам якщо заморожувати,то краще все бланшувати.
Собі -то вже так,по бажанню
Читала,що в при побутовій заморозці(повільній,в домашніх морозилках) в сирих продуктах при зберіганні відбуваються зміни не дуже сприятливі для здоров"я.Ну,але люба консервація це звичайно не те що свіженьке.А де ж його взяти зимою...
Наталя:
ще прочитала ,що бланшувати потрібно овочі,а ягоди не потребують обробки,(помідори ягоди,а шпинат-овоч)
Оксана:
Дякую, буду знати!(F)
Галя:
а як бланшувати?
Христина:
напишіть будь-ласка як бланшувати?)))
Наталя: Бланшувати значить кинути в кипяток на 1-2 хвилини
Страница: 1