Готуємось до зими (Заготовки для дитячої їжі на зиму)

adv1

adv2

Наталя: 

Наморозила шпинату,буду ще морозити,він на базарі все рідше зустрічається

Брокколі і брюсельську капусточку десь в початку вересня заморожу

Вишню, чорницю,малину,суничку потрошки заморозила...

Обов"язково наморожу гарбуз,але десь в жовтні

Ще компотні суміші порційно(порічка,смородина,ожина,агрус)

Шкода ,що мало місця для заморозки

Щеробила варення з вишні ,малини але не знаю чи це малявці можна...Хоча вона вже більшенька буде...

Марquotяна: 

я теж трохи наморозила, а ще ягоди (суниці, чорниці, смородину, малину) перетерла з цукром , щоб зимою до сиру чи каші додавати. Перетираю все з невеликою кількістю цукру. Суниці, чорниці - на 1 літр ягід пів літра цукру, малину на 1 літр соку - теж пів літра цукру, а з смородиною 1 до 1. Літом тримаю в холодильнику, а з осені в кладору.
Ще хзнаю добрий рецепт : 2 літри смородини, 1 л. малини,1 л. чорниці і 2 літри цукру - в комбайні перетерти і на малий вогонь , щоб цукор розтопився, але до кипіння не доводити.

Оксана: 

А як заморозити шпинат? Помити, підсушити в пакет і в морозілку? Чи не правильно?

Наталя: Шпинат гарно помити i партiями в кипяток на 1 хв,витягуете,на друшляк.коли стече тугенькими купками порцiйними розкласти на дошку застелену плiвкою i в морозилку.замерз-поскладати в емкiсть бiльш-менш герметичну i, по мiрi потреби ,використовуете.в мене на одну порцiю йде як пiв кулака.купляю для заморозки кульки з замочком-молнiею.

Наталя: 

Діткам якщо заморожувати,то краще все бланшувати.

Собі -то вже так,по бажанню

Читала,що в при побутовій заморозці(повільній,в домашніх морозилках) в сирих продуктах при зберіганні відбуваються зміни не дуже сприятливі для здоров"я.Ну,але люба консервація це звичайно не те що свіженьке.А де ж його взяти зимою...

Наталя: 

ще прочитала ,що бланшувати потрібно овочі,а ягоди не потребують обробки,(помідори ягоди,а шпинат-овоч)

Оксана: 

Дякую, буду знати!(F)

Галя: 

а як бланшувати?

Христина: 

напишіть будь-ласка як бланшувати?)))

Наталя: Бланшувати значить кинути в кипяток на 1-2 хвилини

Страница: 1

 

Сайт создан в системе uCoz